dimarts, 5 de maig del 2009

PINOTXO

Ja arribat Pinotxo a les nostres aules!!!. El primer de tot hem contat el conte de Pinotxo a classe i ens hem donat conte de qui ha diferents versions. Aquestes són les nostres conclusions:

- En alguns contes ix Pepito Grillo i en altres no.
- A Pinotxo li donen 3 o 5 monedetes.
- En uns contes Pinotxo salva a Gepetto fent una foguera dins de la panxa de la balena, en altres fent-li cosquerelles i fent-la estornudar i en altres simplement el crida i les ones de la mar li ajuden a eixir de la panxa.
- En uns contes el gat i el zorro pengen a Pinotxo d'un arbre per a furta-li els dinerets i en altres li enganyen dient-li que si planta els dinerets baix d'un arbre al dia següent tindrà més monedes.
- Pinotxo visita el "Pais dels joguets" i li creixen orelles de ruc.


Després d'escoltar el conte hem pintat els personantges que més ens han agradat. A les aules de 4 anys hem pintat a la "hada azul" i a "Pepito grillo".











Avui, MANEL ha portat a l'escola un Pinotxo de fusta que es va comprar al mercat de Quartell. Ens ha explicat que es una titella i que no podem agafar-la dels fils, a soles de les fustes que té dalt. També ens ha dit que volia comprar-se una més gran però que costava molts diners.
A nosaltres ens ha agradat molt la titella que ens ha portat.





Vicent també ens ha portat a l'escola un Pinotxo que ha fet ell amb l'ajuda de la seua mare amb "paper pinotxo". Molt bona idea Vicent!!. T'ha quedat molt bonic!!




Des de l'escola Santa Ana de Quartell ens conviden a visitar la pàgina del Parc de Pinotxo en la Toscana. Gràcies per la recomanació!!.