divendres, 23 d’octubre del 2009

LA AMBULÀNCIA

El dimecres ens visitaba Fernando, el torer, hi avui aprofitant que Javi, el mestre de religió, té una ambulància hem tingut una sesió de primers auxilis a torers.

Javi ens ha explicat per a què serveix i tot el que porta una ambulància.



Hem aprés que la ambulància és un vehicle usat per a proporcionar cures mèdiques a pacients que es troben lluny d'un hospital o bé per a transportar al pacient a un centre mèdic on es pugui seguir de prop la seva evolució i practicar-li un major nombre de proves mèdiques.



Primer, el botiquin on guarden tots els medicaments i utensilis de primera necessitat: betadine, suero, tisores, vendes, cremas...........








També ens ha explicat que el fonendoscopio serveix per escoltar el so del cor i dels pulmons. Aci teniu a Diego i Ismael molt atents al so dels seus cors. Elena com estaba un poquet constipada també a volgut escoltar el seu cor amb el fonendoscopio.







Hem aprés a posar tiritas i a curar colps i zones cremades. Aci teniu a Jordi amb una venda i a Alba Caballero amb una tirita.











Javi també ens ha explicat com s'ha de prendre la tensió a les persones adultes. Per això, Vicky s'ha oferit com a voluntària, i la tensió la tenia perfecta.






Després hem vist l'ambulància per dins, això si, sense pujat cap xiquet/a dins perqué la ambulància s'ha de mantindre molt neta sempre.



També ens han explicat per a que serveix la camilla que porten i com es trau de la ambulància.



Ens ha fet una demostració de com hem d'agarrar a una persona per pujar-la a la camilla.







Eva ha sigut la voluntària per fer la prova amb la camilla normal i Sara amb la camilla de "cuchara" ques és una camilla especial que es pot fer més gran i es pot obrir per la mitat.






Javi també ens ha ensenyat a tots a agarrar-nos el pols La millor manera de fer-lo és posar els dits index i cor en el coll o en la ingle.







I per últim, ens ha fet una visita PEPITO; un xiquet que porten a la ambulància per explicar que hem de fer si alguna persona es queda inconscient i sense respiració.